IN MEMORIAM JOAQUÍN RODRIGO

IN MEMORIAM JOAQUÍN RODRIGO – Koncert ke 20. výročí úmrtí slavného španělského skladatele

V roce 2019 bylo po celém světě věnováno nespočet kulturních akcí fenoménu španělského skladatele Joaquína Rodriga (1901-1999), od jehož úmrtí uplynulo letos 20 let. Festival Ibérica se také rozhodl vzdát hold jednomu z nejvýznačnějších španělských skladatelů 20. století výjimečným orchestrálním koncertem, jehož těžištěm bude Rodrigova hudba.

Od autora nejslavnějšího kytarového koncertu Aranjuez zazní na koncertě neméně populární Fantazie pro šlechtice v podání brilantního kytaristy Rubéna Pareja, na Rodrigovu hudbu rovněž zatančí španělská tanečnice Virginia Delgado.

V rámci koncertu proběhnou i české premiéry skladeb španělských autorů Pedra Sosy, Andrése Valera-Castellse a Ángeles López Artigy. Sólového partu bicích nástrojů v Valerově skladbě se ujme Anton Ždanovič.

Španělský dirigent a velký propagátor Janáčkovy hudby Robert Ferrer bude řídit orchestr Czech Virtuosi.

Koncert se koná pod záštitou Velvyslanectví Španělska a ve spolupráci s Valencijským institutem kultury a nadací Victoria a Joaquín Rodrigo.

Tímto atraktivním koncertem uzavírá festival Ibérica sezónu 2019 a můžeme se zde těšit nejen na nádhernou Rodrigovu hudbu ale i na skvělé interprety, stylový tanec a v neposlední řadě i na sklenku dobrého španělského vína.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Brno, Besední dům, neděle 8.12.2019 v 19:30 h